EĞİTİMİN AMACI
Yüksekte Çalışma Eğitimi; yüksekte çalışmalarda ortaya çıkan riskleri, yüksekte çalışma sistemleri ve ekipmanlarını, yüksekte çalışma ile ilgili kazaların önlenmesi için bu risklere karşı alınması gereken önlemleri ve güvenli çalışma yöntemlerini aktarmak amacıyla tasarlanmıştır.
Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin bulunduğu her alan yüksek kabul edilmektedir. İş yerlerinde ciddi yaralanmaların ve ölümlerin birçoğu, yüksekten düşme veya nesnelerin yüksekten düşmesi sonucu oluşmaktadır.
Yüksekte çalışma eğitimlerimizde; çalışma alanlarındaki ekipmanları doğru kullanmak, ekipmanların bakım ve onarımlarının nasıl yapılacağını öğrenmek, yaşam hattı standartlarını aktarmak, çalışma alanlarında tehlike ve tehlike oluşturabilecek her türlü duruma karşı katılımcıları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.
Yüksekte çalışma yapacak olanların yüksekte çalışma eğitimi alması gereklidir.
Eğitim içeriği
Yüksekte çalışma ile ilgili yasal mevzuat
Yüksekte çalışmanın tanımı
Düşmeden korunma tedbirleri
Düşme durdurma sistemleri
Yaşam hatları
Düşme durdurma sistemlerinde dikkat edilecek konular
Düşme durdurma sistemi ekipmanları
Sınırlandırma ve konumlanma
Çalışma ortamlarında dikkat edilecek hususlar
Düşmelerde kurtarma uygulamaları
Ekipman bakım ve kontrolü
Uygulama (KKD giyimi ve kontrolü, temel düğüm çeşitleri, lanyard kullanımı, ankraj noktalarının düzenlenmesi, dikey yaşam hatlarının kurulması ve kullanılması)
KİMLER KATILMALI?
Yüksekte çalışma yapan ve yöneten tüm çalışanlar
İş güvenliği uzmanları
EĞİTİMİN SÜRESİ
Yüksekte çalışma eğitimi süresi, kurumların talebine göre değişiklik göstermektedir. Temel eğitim süresi 1 gün, uygulamalı olarak verilen eğitimler ise 4 güne kadar çıkabilmektedir.